Millaisia poliittisia tavoitteita 612-kulkueella on?

612-kulkueen takana on vahvoja yhteyksiä fasistisiin liikkeisiin Suomessa ja Ruotsissa (olemme kirjoittaneet näistä tarkemmin täällä). Nämä liikkeet ajavat ihmisten poliittista ulossulkemista ja kaikkien vapauden rajaamista.

612-yhdistys väittää tavoittelevansa turvallista, itsenäistä ja vapaata Suomea. Kenellä on oikeus asua tällaisessa maassa?

612-yhdistys ei suoraan käytä rasistisia sanoja, mutta heidän retoriikkansa ja järjestäjien teot kertovat muuta. Kuten aiemmin blogissa on todettu, kulkueen taustavoimiin kuuluu muiden muassa avoimen natsistisen Suomen vastarintaliikkeen jäseniä. Nämä henkilöt ajavat valkoista ylivaltaa juuri siihen vanhaan kansallissosialistiseen malliin, jonka tunnemme toisen maailmansodan Euroopasta – eli kyseessä ei ole mikään turha natsikortin heiluttelu. Myös muissa järjestäjissä ja osallistujissa, kuten Suomen Sisussa, on selkeän fasistisia piirteitä.

Kansallissosialismin ja fasismin kannattajat puolustavat paitsi rasismia, myös tavoittelevat yhteiskuntaa, jossa moni muukaan kuin turvapaikanhakija ei ole vapaa. Naisille fasisteilla on mielessään tiukka yhteiskunnallinen rooli. Fasistiseen ideologiaan on aina kuulunut myytti naisesta puhtoisena äitinä, joka takaa kansakunnan ja “rodun” jatkuvuuden, ja jota sankariäijien on puolustettava, sillä he haluavat pitää yllä ajatusta, jonka mukaan naiset eivät itse tähän kykene.

Tästä syystä nykyfasistit levittävät mielellään kauhua, kun ulkomaalainen (tai suomalainen, mutta ei-valkoinen) mies on raiskannut valkoisen suomalaisen naisen, mutta vaikenevat Suomessa niin yleisestä lähisuhdeväkivallasta ja kotipiirissä tehdyistä raiskauksista. Tästä syystä he myös vastustavat naisten tasa-arvopyrkimyksiä, feminismiä ja oikeutta sukupuolen ja seksuaalisuuden itsemäärittelyyn juuri niin katkerin tavoin kuin 612-järjestäjä Timo Hännikäisen nettiriehuminen osoittaa – puhumattakaan SVL:n kaasuiskusta Helsinki Pride-kulkueeseen 2010. Osuva esimerkki on, että Hännikäinen kohdisti viimeaikaisen nettiöykkäröintinsä juuri Naisten linjaan, joka on naisten itsensä organisoima tukiverkosto toisille naisille.

“Turvallisuus” näyttää tälle porukalle tarkoittavan Impivaaraa, johon muissa maissa syntyneillä ei ole asiaa, ja kotipiirissä pidetään yllä näköalattomuutta sekä vaihtoehdottomuutta. “Turvallisuuden” toinen merkitys on valmius käyttää suoraa väkivaltaa erimielisiäihmisiä kohtaan (Ks. Esim. IL 2.8.2015).

Ei anneta 612-kulkueen järjestäjien hillityn kielenkäytön ja isänmaallisuus-sanan ryöstöviljelyn hämätä. 612 pyrkii tietoisesti iskemään poliittiseen ilmapiiriin, jossa rasismi ja muukalaisvastaisuus sekä konservatiiviset arvot ovat yleistyneet Suomessa. Se tekee niin laajantaakseen järjestäjien omien, äärioikeistolaisten ryhmien toimintamahdollisuuksia ja kannatusta. Yleisesti arvossa pidetty itsenäisyyden juhliminen on sille tähän erinomainen tapa, sillä itsenäisyyspäivänä kritiikki nationalismia kohtaan on helppo hiljentää.

Kaikilla, jotka haluavat toimia 612:n ideologiaa vastaan, on kuitenkin mahdollisuus toimia. Emme hyväksy fasistista maailmankuvaa, jossa ihmisten tulisi ihonvärinsä tai sukupuolensa perusteella alistua jonkun muun heille osoittamaan paikkaan. Jos olet samaa mieltä, kutsu ystäväsi mukaan ja tule näyttämään vastarintasi 6.12.