Aika, paikka ja viime hetken ohjeet

Vapaus pelissä kokoontuu Hesperian esplanadilla Mechelininkadun ja Runeberginkadun välissä sunnuntaina 6.12.2015 klo 17:30. Paikan päällä kuullaan puheita ja musiikkia sekä tarjoillaan mahdollisesti lämmintä juotavaa.

hesperiaesplanadiHesperian esplanadi sijaitsee Töölössä kävelymatkan päässä Kampista. Kampista voi halutessaan ottaa paikalle raitiovaunun tai bussin, mutta suosittelemme kävelemään muutaman pysäkin matkan. Paikalle pääsee myös Mannerheimintien suunnasta esplanadia pitkin tai Hietaniemestä rannan suunnalta. Emme suosittele osanottajille tulemaan Töölön torin suunnalta, jossa äärioikeisto kokoontuu.

Kuten olemme aiemmin kirjoittaneet, tapahtuman tarkoituksena ei ole hakea yhteenottoa poliisin tai äärioikeiston kanssa, vaan kannustaa ihmisiä monenlaiseen toimintaan äärikansallismielisen 612-soihtukulkueen hidastamiseksi ja ylipäänsä äärioikeiston järjestäytymisen estämiseksi.

612-kulkue on pyrkinyt tänä vuonna entisestään häivyttämään yhteyksiään järjestäjien taustaryhmiin. Kulkuetta ei ole tänä vuonna ilmeisen taktisista syistä mainostettu uusfasistisen Sarastus-verkkolehden lisäksi viime vuoden tapaan muilla äärioikeistolaisilla sivuilla, kuten Suomen vastarintaliikkeen ja Suomen sisun nettisivuilla. Mediassa on kuitenkin järjestäjien kaunisteluyrityksistä huolimatta jälleen nostettu esiin tietoa viime vuoden 612-soihtukulkueen yhteyksistä äärikansallismielisiin ryhmiin.

612-kulkueen takana on vahvoja yhteyksiä erilaisiin äärioikeistolaisiin liikkeisiin. Nämä liikkeet ajavat ihmisten poliittista ulossulkemista ja kaikkien vapauden rajaamista.

Kutsumme kaikkia tulemaan huomenna Töölöön osoittamaan, että rasistiset, äärikansallismieliset ja äärioikeistolaiset ovat saaneet jo liikaa jalansijaa yhteiskunnassa. Osanottajia kehotetaan pukemaan säänmukaisesti eli päälle lämmintä ja vedenpitävää. Torilla tavataan!